Diensten

Onze producten

Heeft u voor de verkoop of verhuur van uw object een Energielabel, Meetrapport NEN 2580 of een Plattegrond 2D/3D van Floorplanner nodig? Energie Prestatie Label A+ regelt het voor u.

01

Energie Prestatie Label

Gaat u uw woning verkopen of verhuren, of wilt u graag weten hoe energiezuinig uw woning is? Wij stellen snel een energierapport met bijbehorend energielabel voor u op.

02

Meetrapport NEN 2580

Voor het bepalen van de oppervlakte van gebouwen wordt gebruik gemaakt van de NEN 2580. In deze norm staan meerdere oppervlaktedefinities. U kunt bij ons terecht voor een meetrapport NEN 2580 en vlakkentekeningen.

03

Floorplanner 2D/3D

Floorplanner is een visueel aantrekkelijke plattegrond, die de potentiële koper een duidelijk overzicht geeft van alle verdiepingen, indeling en afmetingen van de woning. Op basis van een bouwtekening of inmeting maken we een 2D (plat) of 3D model voor u.

Energie Prestatie Label

Wat is een energielabel?

Met een energielabel kunnen kopers en huurders in één oogopslag zien of een woning energiezuinig of -onzuinig is. Dat is handig, want een keuze voor een energiezuinige woning betekent een lagere energierekening, meer wooncomfort en minder CO2-uitstoot, dus beter voor het milieu! Daarbij hoef je aan een woning met een goed energielabel ook minder te investeren in verduurzaming.
Het energielabel voor woningen geeft met de klassen A++++ (groen, zeer zuinig) tot en met G (rood, zeer onzuinig) aan hoe energiezuinig een huis is in vergelijking met soortgelijke huizen. Een energiezuinig huis heeft goede isolatie, energiezuinige ventilatie, zonnepanelen en wordt op een duurzame manier verwarmd. Het energielabel is een document (.pdf) waarin deze kenmerken zijn beschreven.

Energielabel recreatiewoningen

Verkoopt of verhuurt u een recreatiewoning? Dan bent u verplicht een geldig energielabel aan de nieuwe eigenaar of huurder aan te bieden en om deze te vermelden in uw eventuele advertenties. Vanaf 1 januari 2024 controleert de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) of recreatiewoningen het energielabel hebben. Adverteert u met de woning in commerciële media? Zorg dan dat in de advertentie de labelklasse (A++++ t/m G) staat. Dit hoort ook bij de verplichting. U riskeert vanaf 1 januari 2024 een boete als na controle van de ILT blijkt dat een verplicht energielabel voor uw recreatiewoning ontbreekt.

Er is geen energielabel nodig voor:

1. Beschermde monumenten volgens de Erfgoedwet of volgens een provinciale of gemeentelijke monumentenverordening.
2. Vrijstaande gebouwen en woningen met een gebruiksoppervlakte tot 50 m2. Bijvoorbeeld een tiny house, kleine stacaravan of woonwagen.
3. Gebouwen die niet langer dan 2 jaar in gebruik zijn.
4. Gebouwen die geen energie gebruiken om het klimaat binnen te regelen, zoals voor koelen, verwarmen of ventilatie.
5. Woningen die in totaal minder dan 4 maanden per jaar in gebruik zijn. En met een verwacht energieverbruik van minder dan 25% van het energiegebruik bij permanent gebruik. Voorbeelden hiervan zijn recreatiewoningen die alleen in het hoogseizoen worden gebruikt en de rest van het jaar niet. Het gaat om de verhuurperiode (of periode van bewoning), niet om het aantal huurders/bewoners per jaar.

Meetrapport NEN 2580

Voor het bepalen van de oppervlakte van gebouwen wordt gebruik gemaakt van de NEN 2580. In deze norm staan meerdere oppervlaktedefinities zoals de gebruiksoppervlakte (GO), verhuurbare vloeroppervlakte (VVO), bruto vloeroppervlakte (BVO), netto vloeroppervlakte (NVO) en tarra oppervlakte (TO). Een onafhankelijk NEN 2580 meetrapport verschaft inzicht in een woning of bedrijfspand. Dit kan zijn omdat het pand of de woning in de verkoop gaat. Wij verzorgen professionele rapporten van uw object of woning, geschikt voor gebruik op Funda of Funda in Business.

Meetrapport NEN 2580 type A

(inmeting ter plaatse)

Indien er geen bouwtekeningen voorhanden zijn of indien de bouwtekeningen niet meer actueel zijn kan het beste worden gekozen voor een meetrapport type A. Dit betekent dat het pand nauwkeurig wordt ingemeten. Bij het meetrapport type A ontvangt u een meetcertificaat, een meetstaat, een vlakkentekening en een toelichting. De bruto vloeroppervlakte (BVO) en de verhuurbare vloeroppervlakte (VVO) worden vastgesteld volgens de NEN 2580 en de meetrapporten worden opgesteld volgens de NTA 2581.

Meetrapport NEN 2580 type B

(inmeting vanaf tekeningen)

Indien er geen twijfels bestaan over de juistheid van de beschikbare tekeningen kan een meetrapport type B worden opgesteld. De oppervlakte wordt in dit geval vanaf de tekeningen bepaald. Deze manier van inmeten is minder nauwkeurig omdat afwijkingen in de uitvoering/bouw niet worden meegenomen. Bij een meetrapport type B ontvangt u een NEN 2580 meetcertificaat, een meetstaat, een vlakkentekening en een toelichting. De bruto vloeroppervlakte (BVO) en de verhuurbare vloeroppervlakte (VVO) worden vastgesteld volgens de NEN 2580 en de meetrapporten worden opgesteld volgens de NTA 2581.

Bedrijfsmatig vastgoed

Voor de verhuur van bedrijfsmatig vastgoed zoals kantoren, bedrijfspanden en winkels zijn met name de bruto vloeroppervlakte (BVO) en de verhuurbare vloeroppervlakte (VVO) van belang. Volgens de NTA 2581 kunnen de oppervlakten worden vastgesteld op basis van een inmeting ter plaatse (type A) en een inmeting vanaf tekening (type B).

Indien u naast het meetrapport ook een energielabel en/of Floorplanner plattegrond afneemt kunnen wij u een aantrekkelijke korting aanbieden. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Floorplanner 2D/3D

Voor het opstellen van een Floorplanner plattegrond zijn er 2 mogelijkheden. Er kan een Floorplanner vanaf een bruikbare bouwtekening worden opgesteld of er kan een Floorplanner worden opgesteld op basis van een ter plaatse uitgevoerde meting.                                                                                                  

Floorplanner plattegrond

(inmeting ter plaatse)

Heeft u geen bouwtekening, is de bouwtekening niet meer actueel of twijfelt u aan de juistheid van de bouwtekening, dan kunnen wij de woning ter plaatse inmeten. Er wordt door ons een schets gemaakt die later op kantoor wordt uitgewerkt in plattegrond. Deze optie is minder voordelig omdat een specialist ter plaatse langs moet komen, maar wel meer accuraat. In de meeste gevallen wordt voor deze optie gekozen in combinatie met een meetrapport NEN 2580. Bij een afname van een Floorplanner en een meetrapport NEN 2580 kunnen wij tevens een aantrekkelijk korting bieden.

Floorplanner plattegrond

(vanaf tekening)

Een plattegrond laten opstellen vanaf een beschikbare bouwtekening is de meest voordelige optie. Hiervoor kunt u ons digitaal of per post een tekening aanleveren. Op basis van deze tekening kunnen wij een plattegrond maken.

Waarom een Floorplanner plattegrond?

Met een plattegrond geeft u potentiële kopers of huurders een goed beeld van de indeling van de aangeboden ruimte. Een van de voordelen van een Floorplanner is dat ook niet-bouwkundigen de plattegrond begrijpen.

Indien u naast de Floorplanner plattegrond ook een meetrapport NEN 2580 en/of energielabel afneemt kunnen wij u een aantrekkelijke korting aanbieden. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Scroll to Top