0% hypotheekrente voor verduurzamingshypotheek

Minister Hugo De Jonge heeft bekend gemaakt dat lagere inkomens geen hypotheekrente hoeven te betalen als zij kiezen voor een verduurzamingshypotheek.

Sinds juli 2021 hebben huiseigenaren met onvoldoende leenruimte al de mogelijkheid om via het Nationaal Warmtefonds een hypotheek te sluiten waarbij zij rente en aflossing naar draagkracht betalen en het restschuldrisico wordt gedragen door het warmtefonds. Maar dat geldt alleen als zij binnen de zogeheten wijkaanpakken worden gedwongen door een besluit van de gemeente. De bedoeling is nu om woningeigenaren zonder leenruimte en woningeigenaren met een laag inkomen met ingang van 1 oktober ook buiten die wijkaanpakken financiering aan te gaan bieden tegen een rente van 0%.

Volgens het ministerie blijkt uit DNB-cijfers dat ruim 80% van de huiseigenaren in staat is om de woning met eigen middelen of via financiering te verduurzamen. Ongeveer een vijfde kan nu dus niet meedoen omdat het inkomen te laag is, vaak in combinatie met een slecht energielabel.

Scroll to Top